Zrenjanin potvrdio saradnju sa Šenjangom

ZRENjANIN: Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je juče u sali Opštinskog veća pismo o namerama sa predstavnicima kineskog grada Šenjanga. Ovim je učinjen prvi korak u uspostavljanju saradnje između dva grada.- Poseta predstavnika Šenjanga organizovana je u sklopu državne saradnje između Kine i Srbije.

3_277

IZVOR: Dnevnik

Ovog puta se nismo susreli sa privrednicima, nego sa rukovodstvom grada, odnosno regije koja broji oko 8,2 miliona stanovnika. U srdačnom i sadržajnom razgovoru dogovorili smo obrise saradnje između dva grada – izjavio je posle sastanka Janjić i napomenuo da će do kraja godine biti održan još jedan sastanak, pre svega sa kineskim privrednicima, na kojem će biti konkretizovani budući potezi i predstavljena zrenjaninska industrijska zona.

Gradonačelnik je podsetio da je Zrenjanin prošle godine potpisao memorandum o rezumevanju i sa korporacijom CNEEC iz Pekinga, koju je osnovala Narodna Republika Kina i koja je stopostotno u državnom vlasništvu. Na osnovu potpisanog memoranduma trasirani su koraci međusobne saradnje i otvorene su mogućnosti za ulaganja kineske nacionalne elektro – energetske korporacije u Zrenjaninu, u tri oblasti: razvijanju kargo – centra na aerodromu „Ečka”, industrijske zone i u oblasti zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije.

– I dalje pregovaramo sa tom korporacijom, a jučerašnje potpisivanje memorandum sa predstavnicima Šenjanga je novi vid umrežavanja našeg grada sa kineskim partnerima – objasnio je Janjić.


IZVOR: Dnevnik

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *