Zeleno svetlo za infrastrukturne projekte u vrednosti od 41 milijardu dolara

Kineska Komisija za nacionalni razvoj i reformu odobrila je šest železničkih projekata, ukupne vrednosti 250 milijardi juana, odnosno oko 41 milijardu američkih dolara, u cilju stabilizacije privrednog rasta.

Prema saopštenju komisije, od šest odobrenih projekata četiri se odnose na izgradnju pruga za vozove velikih brzina u istočnim provincijama Šandong i Đangsu, kao i u severoistočnoj provinciji Ljaoning. Preostala dva projekta odnose se na izgradnju gradskih železnica u Čengduu i Nanningu.

kina_brazil.jpgLuo Guosan, zamenik direktora Odeljenja za ulaganja Komisije za nacionalni razvoj i reformu, izjavio je tim povodom da su pomenuti projekti dodatak i podešavanje velikog državnog plana infrastrukturne izgradnje. On je dodao da će neprekidno biti poboljšavana infrastrukturna izgradnja, u skladu sa tekućim potrebama, kao i da će uslovno u plan biti unošeni novi projekti.

U međuvremenu, Kineska železnička korporacija saopštila je da njena osnovna sredstva trenutno iznose 132 milijarde juana i da je u odnosu na prošlu godinu zabeležen rast osnovnih sredstava od 22 odsto.

Prema rečima ekonomskog analitičara Ću Hungbina, infrastrukturne investicije, u poređenju sa ulaganjima u imovinu i industriju, imaju bolji učinak u jačanju privrede.


IZVOR: CRI Online

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *