Vang Siaotao: Pruga Beograd-Budimpešta simbol uspešne saradnje Srbije i Kine

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd-Budimpešta je simbol nastavka uspešne saradnje srpske i kineske vlade na infrastrukturnim projektima, ocenio je danas u Beogradu potpredsednik Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine Vang Siaotao.

pruga

On je u Vladi Srbije sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović razgovarao o komercijalnom ugovoru za modernizaciju pruge Beograd-Budimpšeta.

“Modernizacija ove pruge je naš zajednički cilj kome smo posvećeni. Nadam se da ćemo po odlasku predsednika Kine moći da kažemo da smo dogovorili još zajedničkih projekata. Saradnja sa Kinom je veliko zadovoljstvo, mogućnosti za zajednička ulaganja su velike”, ocenila je Mihajlović i poručila da očekuje da radovi počnu što pre.

Mihajlović i Siaotao su razgovarali i o komercijalnom ugovoru za izgradnju deonice autoputa od Surčina do Obrenovca za čiju gradnju je zainteresovana kineska kompanija, a čije se potpisivanje očekuje uskoro.

Razgovarano je i o mogućnostima da se Kina uključi u još regionalnih projekata, a Siaotao je kazao da je Kina spremna za učešče u novim regionalnim investicijama, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i ifrastrukture.


IZVOR: Beta

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *