Srpski proizvođači odeće na Sajmu u Kini

Novi Sad: Dizajneri i proizvođači odeće i obuće iz Srbije će od 22. do 25. oktobra biti predstavljeni na sajmu mode u Ningbou, gradu na istoku Kine, saopšteno je iz Društva srpsko-kineskog prijateljstva u Novom Sadu.

Juncture_of_three_main_rivers_in_Ningbo_China

IZVOR: wikipedia.org

Tim povodom će sutra u 16 časova u prostorijama Novosadskog sajma biti organizovan sastanak na koji su pozvani proizvođači odeće i obuće iz Srbije. Sastanku će prisustvovati i delegacija Sajma iz Ningboa, značajne institucije drugog po veličini grada u jednoj od najprosperitetnijih kineskih provincija Đeđijang.

Na sajmu u Ningbou će biti predstavljeni dizajneri iz Srbije na štandovima i na modnoj pisti u okviru prvog “Fešen vik Srbija”. Organizatori su na sajmu obezbedili još 10 štandova za predstavljanje tekstilne i konfekcionarske industrije Srbije. U ime Srbije nastupiće dizajneri Milica Tričković, Lazar Ilić, Andrea Lazari, te Ejmerik Fransoa, koji će predstavljati i “Fešen vik Srbija”.

Na Sajmu mode u Ningbou garderoba iz Srbije će biti upotpunjena nakitom od “Svarovski” kristala izrađenom u radionici u Novom Sadu. Tokom sajma predstavnici fabrika tekstila i konfekcije iz Srbije biće, takođe, u prilici da uspostave direktne kontakte sa potencijalnim partnerima preko 200 direktnih kupaca tekstila iz Kine, najmnogoljudnije zemlje na svetu koja je i druga po veličini privredna sila.

U Ningbou se proizvodi više od osam odsto konfekcijskih roba u Kini, što taj grad sa šest miliona stanovnika, čini jednim od tri najveća proizvođača odeće u zemlji. Iz Ningboa potiče vodeći proizvođač muške odeće u svetu, Jungor.

Prema rečima Damira Karćaša iz Društva srpsko-kineskog prijateljstva u Novom Sadu, organizatori Sajma mode u Ningbou će tokom te privredne manifestacije obezbediti besplatne štandove, kao i smeštaj i ishranu određenom broju predstavnika firmi i potencijalnih kupaca iz Srbije. Sponzori “Fešen vik Srbija”u Ningbou će biti “Fashion Crystal from Swarovski” i Tiki medax.


IZVOR: Danas (Autor: B.V.K.)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *