Si Đinping se sastao sa premijerom Danske

Kineski predsednik Si Đinping je na sastanku sa premijerom Danaske Larsom Loekem Rasmusenom na marginama Samita za nuklearnu bezbednost u Vašingtonu apelovao na veći napredak u razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja.

si djinping kina danska

“Neprekidan i dubok razvoj odnosa Kine i Danske odgovara zajedničkim interesima dveju zemalja i dvaju naroda”, rekao je Si.

Govoreći o jačanju međusobnog političkog poverenja i sveobuhvatnoj praktičnoj saradnji dveju zemalja, Si Đinping je rekao da se odnosi Kine i Danske nalazi na novoj istorijskoj tački. On je pozvao na održavanje razmene na visokom nivou, i usklađivanje strategije o razvoju, kao i na podsticanje razmene. Pored toga, dve zemlje treba da jačaju koordinaciju u međunarodnim organizacijama, kao što su Ujedinjene nacije, podvukao je Si.

Rasmusen je rekao da se Danska zalaže za unapređenje svestranih strateških odnosa partnerstva sa Kinom. On je naglasio da Danska želi da produbi saradnju sa Kinom u kulturnoj, turističkoj i drugim oblastima i da s njom jača koordinaciju u međunarodnim poslovima. Danska priznaje status tržišne ekonomije Kine, zaključio je Rasmusen.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Vang Tingting)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *