Si Đinping: Republici Srbiji želim prosperitet, a narodu blagostanje

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, čestitao je građanima Srbije i predsednku Srbije Tomislavu Nikoliću 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije.

IZVOR: CRI Online

“Republici Srbiji želim prosperitet, a narodu blagostanje”, navodi se u čestitci predsednika Si Đinpinga, saopštila je Pres služba Predsednika.

“Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da se poslednjih godina strateško partnerstvo NR Kine i Republike Srbije neprekidno produbljuje, a konkretna saradnja u svim oblastima proširuje”.

Kineski predsednik je u čestitci istakao da je razvoj strateškog partnerstva i dobrih odnosa u skladu sa osnovnim interesima dve zemlje i dva naroda.

“Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između NR Kine i Republike Srbije i želim da zajedno ulažemo napor, jačamo povezivanje razvojnih strategija dve strane u okviru inicijative “Jedan pojas, jedan put”, podižemo strateško partnerstvo Kine i Srbije na viši nivo”.

Predsednik Si Đinping je takođe, kako prenosi Tanjug, čestitao rođendan predsednku Srbije poželevši mu “dobro zdravlje i sve najbolje”


IZVOR: Tanjug  PRIPREMILA: Ana Cvetković

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *