Si Đinping: Predviđen rast kineske ekonomije oko 7 odsto u ovoj godini

Predsednik Si Đinping rekao je juče da se predviđa rast kineske ekonomije oko 7 odsto u ovoj godini.

“Kina ima poverenje i sposobnost da održi srednje visok rast”, rekao je kineski predsednik obraćajući se liderima G20 na samitu u Antaliji u Turskoj.

IZVOR: CRI Online

IZVOR: CRI Online

Kina nosi odgovornost održavanja ekonomskog rasta u vreme svetskih ekonomskih teškoća, rekao je on, ističući da je Kina doprinela do 50 odsto svetskom ekonomskom rastu od 2009. do 2011. godine.

Uprkos nedavnom usporavanju, Kina i dalje doprinosi sa 30 odsto svetskom ekonomskom rastu, što znači da i dalje deluje kao veliki svetski ekonomski gigant, rekao je Ksi.

Kinesko samopouzdanje dolazi iz determinisanosti i akcija za sveobuhvatno produbljivanje reformi i izgradnju otvorenog ekonomskog sistema, kao i iz snažne endogene dinamike kineske ekonomije i političkih smernica kineske vlade, dodao je on.

Kina je usvojila predlog o formulisanju 13. petogodišnjeg plana (2016-2020) o nacionalnom ekonomskom i socijalnom razvoju, koji ima za cilj izgradnju “umereno prosperitetnog društva”, udvostručavanje BDP-a do 2010. i udvostručavanje prihoda po glavi stanovnika u urbanim i ruralnim sredinama do 2020. godine, rekao je Si Đinping.


IZVOR: CRI Online

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *