Si Đinping obišao trupe u provinciji Džeđang

Kineski predsednik Si Đinping, koji se nalazi i na čelu Centralne vojne komisije, pozvao je tokom jučerašnjeg obilaska trupa u provinciji Džeđang Narodno-oslobodilačku vojsku da, kako je rekao, brusi borbenu gotovost i iskoreni korupciju, što su ključne mere za unapređenje državne vojne sile.

329782f4f68a44a9a13a8782fa938d72

IZVOR: CRI Online/news.cn

Tokom posete oblasnoj vojnoj komandi, Si Đinping je podsetio da je često posećivao tamošnje vojne jedinice dok je bio sekretar Partijskog komiteta Komande vojne oblasti Provincije Džeđang i dorektor tamošnjeg Komiteta za nacionalnu odbranu i mobilizaciju.

Podvlačeći važnost vojničkog duha i talenta, Si Đinping je pozvao armiju da sledi i usmerava ideološko mišljenje jedinica, učeći ih da izvršavaju naredbe KP Kine. On je tom prilikom pozvao i na više borbenih treninga kako bi se jedinice osposobile za ispunjenje zadataka i održavanje spremnosti za borbu.

Si Đinping je pozvao i na doslednu primenu tekućeg obrazovanja koje, kako je rekao, unapređuje tri striktnosti i tri ozbiljnosti: striktnost u moralu, snazi i samodisciplini i ozbiljnost u odlučivanju, poslovanju i ponašanju.

Si Đinping se založio i za čvrstu ruku u kažnjavanju i eliminaciji korupcije u vojsci.


IZVOR: CRI Online

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *