Sastanak ambasadora Li Mančanga i gradonačelnika Beograda

Gradonačelnik Siniša Mali sastao se danas u Begradu sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom sa kojim je razgovarao o saradnji na projektima prerade otpadnih voda.

Sastanku su prisustvovali predstavnici dve kineske kompanije, CMEC (Ćina Maćinery Engineering Corporation) i CAIDC (Ćina-Africa Investment and Development Co. Ltd.).

IZVOR: Tanjug

IZVOR: Tanjug

Tom prilikom, kako je saopštio Beoinfo, razgovaralo se o mogućnostima ulaganja pomenutih kompanija u gradske projekte, pre svega u projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i druge infrastrukturne projekte koji će se u narednom periodu realizovati na gradskom nivou.

Predstavnici Grada Beograda će razmotriti modele ulaganja sa predstavnicima kineskih kompanija, uključujući tu i mogućnosti povoljnog finansiranja ovih projekata od kineskih finansijskih institucija.

Pored toga, bilo je reči i o učešću drugih kineskih kompanija u projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu 7. 000 liftova u zgradama koje održava Javno preduzeće „Gradsko stambeno”, gde se u narednim mesecima očekuje raspisivanje tendera.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *