Sastanak ambasadora Li Mančanga i Nikolića: Kineski predsednik pisao Nikoliću

Srpski predsednik imao je u prethodnom periodu sastanke sa visokim kineskim zvaničnicima i predstavnicima brojnih kineskih kompanija koje posluju ili nameravaju da započnu poslovanje u Srbiji, prenosi Tanjug.

Nakon toga, kao i zbog velikog doprinosa predsednika Nikolića da odnosi dve države budu maksimalno poboljšani, kineski predsednik Si Đinping uputio je pismo zahvalnosti, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika.

“Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i želim da sa vama zajednički ulažem napore da nastavimo učvršćivanje tradicionalnog prijateljstva Narodne Republike Kine i Republike Srbije”, piše u pismu.

Kineski predsednik je dodao da želi da sa Nikolićem zajednički podstiče međusobno političko poverenje, proširuje praktičnu saradnju, zajedno unapređuju strateško partnerstvo kako bi još više napredovalo i doprinelo blagodeti dveju zemalja i dva naroda.

Predsednik Si Đinping je u pismu izrazio i veliko zadovoljstvo što će se u septembru ove godine sresti sa predsednikom Nikolićem.


IZVOR: RTS

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *