Sastanak ambasadora Li Mančanga i Aleksandra Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Kine Li Mangčang ocenili su da su politički i ekonomski odnosi Srbije i Kine na visokom nivou, a premijer rekao da bi realizacija modernizacije pruge Beograd-Budimpešta mogla da počne pre kraja godine.

mangcang-vucic-Tanjug-Oksana-Toskic

IZVOR: Tanjug/Oksana Toskić

Vučić je istakao da očekuje da se uskoro utvrde načini finansiranja modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne pre kraja godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić i Mangčang konstatovali su da su odnosi dve zemlje prijateljski i partnerski i da su izvanredna osnova za unapređenje ekonomske saradnje, a ambasador je rekao da u Kini postoji veliko interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Razmotreni su i ostali projekti u kojima učestvuju kineske kompanije, posebno u oblasti putne infrastrukture i energetike, poput izgradnje novog bloka Termoelektrane Kostolac, navodi se u saopštenju.

Ambasador Li rekao je da u Kini postoji veliko interesovanje za ulaganje u Srbiji i saradnju sa srpskim kompanijama.

“Samit Kine i šesnaest zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se održava u Pekingu krajem godine, a na kojem će učestvovati i premijer Vučić, biće prilika za nove dogovore o ekonomskoj saradnji“”, naglasio je kineski ambasador, navodi se u saopštenju.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *