Sajmovi vezuju gradove pobratime

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac primila je delegaciju grada pobratima Čangčuna, koju predvodi zamenica predsednika Skupštine tog kineskog grada Long Hua.

Gosti će tokom boravka u gradu posetiti Međunarodni poljoprivredni sajam, a s predstavnicima Grada  razgovaraće se o mogućnostima privredne saradnje.

Prijateljski odnosi Novog Sada i Čangčuna traju duže od 30 godina, a cilj njihovog boravka je, pre svega, poseta Međunarodnom poljoprivrednom sajmu – istakla  je predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac. – Sigurna sam da će naši gosti iz Kine imati šta da vide i da će, kroz razgovore o modalitetima saradnje, biti u prilici da uoče kako se takva saradnja može ostvariti. Tome u prilog ide i činjenica da su i Novi  Sad i Čangčun i sajamski i poljoprivredni centri.

Izvor www.skupstina.ns

IZVOR: Sajt skupstine Novog Sada

Zamenica predsednika Skupštine Čangčuna Long Hua rekla je da su veze dvaju gradova jake, a da je veoma važno to što je Novi Sad prvi evropski grad s kojim je Čangčun postao pobratim.Verujem da ćemo u međusobnim susretima doprineti jačanju saradnje u mnogim oblastima, poput privrede, poljoprivrede, nauke i sporta – objasnila je Long Hua.

Ona je dodala da se u Čangčunu održava najveći međunarodni sajam poljoprivrede u Kini te da su se već za ovogodišnji prijavili učesnici iz  300 zemalja, istovremeno uputivši poziv našim poljoprivrednicima da ga posete.Tokom jučerašnje posete Skupštini potpisan je i Sporazum o uručivanju donacije od 1.000 dolara za Novosadski maraton, a potpisali su ga predstavnici kineskog grada i, u ime Novosadskog maratona, Milan Dolga. Kako je objašnjeno svota nije velika, „ali je od srca”. Novac će se iskoristiti za organizovanje ovogodišnje maratonske trke, koja će biti održana u oktobru.

Osim predsednice novosadske skupštine, sastanku su prisustvovali i njen zamenik Miroslav Ilić, predsednica Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku  saradnju u zemlji i  inostranstvu Branka Pejić, kao i predstavnici Novosadskog maratona.


IZVOR: Dnevnik

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *