Prvi rođendan Konfučijevog instituta

NOVI SAD: U kino-sali Filozofskog fakulteta danas u12 časova održaće se svečanost povodom obeležavanja prve godišnjice rada Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu.
tai-ci-u-kampusu-jpg_660x330

IZVOR: RTV

U programu učestvuje Wu-shu klub „ Laohu “ iz Novog Sada, koji će demonstrirati tai-či, drevnu kinesku tehniku za relaksaciju, te polaznici kursa čaja koji će izvesti tradicionalnu kinesku „Ceremoniju čaja“, a kineski umetnici Lu Šuiming ( Lu Shuiming ) i slikarka Džou Veijang (Zhou Weiyang ) će zajedno sa srpskim umetnicima slikati i krasnopisati na sceni. Ovom prilikom će biti uručene i nagrade najboljima na takmičenju u kaligrafiji i slikarstvu koje je organizovao Institut.

Na svečanost su pozvani predstavnici AP Vojvodine, Univerziteta u Novom Sadu, kineske ambasade, direktori Konfucijevih instituta u regionu i partnera Instituta: Predškolska ustanova „Maštolend“, Osnovna škola „Đorđe Natošević“, Karlovačka gimnazija, Gimnazija „Svetozar Marković“, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i Gradska biblioteke u Novom Sadu, kao i drugi ugledni gosti iz kulturnog i javnog života Novog Sada.

Nakon svečanosti biće održan sastanak svih prisutnih direktora Konfucijevih instituta iz regiona.


IZVOR: RTV

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *