Privredna i kulturna saradnja Kragujevca i Siana (VIDEO)

Gradovi Kragujevac i Sian ubuduće će intenzivnije sarađivati u oblasti kulture i privrede.

To je potvrđeno i Poveljom o namerama koju su danas u Skupštini garda potpisali direktorka Kancelarije za spoljne odnose ovog kineskog grada Liang Vanćing i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

IZVOR: rtk.co.rs

IZVOR: rtk.co.rs

Delegacija iz Kine boravila je dva dana u Kragujevcu i imala priliku da se upozna sa istorijom i kulturom, ali i privredom grada i regiona.

“Namera nam je da upravo na tome gradimo naše buduće odnose”, kaže direktorka Kancelarije za spoljne i prekomorske odnose Siana Liang Vanćing i dodaje da bi saradnja trebalo da počne od kulture i proširi se na privredu, kao i da će obuhvatiti ne samo gradove već i regione.

Ona je pozvala predstavnike grada Kragujevca i privrednike da posete Sian u aprilu kada se obeležava dan ovog grada, ali i u maju tokom Međunarodnog sajma privrede i poljoprivrede.

Saradnju Siana i Kragujevca inicirali su predsednici Srbije i Kine, a delegacija Kragujevca već je boravila u Kini, podsetio je ovom prilikom gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

“Kragujevac prati ono što je svetski trend. Kina se ozbiljno probija ka Evropi i mi želimo da iskoristimo tu priliku, da se pokažemo kao prijatelji i mesto odakle će Kina otići u Evropu”, kazao je Nikolić.

On je dodao da je dugoročni cilj bratimljenje Kragujevca i Siana, koji, kako je objasnio, imaju puno toga zajedničkog.
Činjenica da Sien ima više od osam miliona stanovnika nije smetnja, jer su ključ saradnje dobre namere, istakao je Nikolić.


IZVOR: rtk.co.rs

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *