Privredna delegacija iz Srbije u poseti Kini

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež navodi da od državne posete Kini očekuje postizanje sporazuma koji će srpskim kompanijama omogućiti veći izvoz na kinesko tržište.

Marko Čadež je posle potpisivanja Sporazuma o saradnji PKS i Unije poslodavaca Srbije novinarima rekao da su u privrednoj delegaciji Srbije, koja će učestvovati i na Privrednom samitu u Kini, predstavnici 12 firmi iz Srbije i predstavnici PKS.

privredna komora Srbije Kina“To je državna poseta i na državnom nivou se razgovara kako da se dodatno međudržavnim sporazumima napravi jedan okvir za buduću privrednu saradnju. Za privredu je to od velikog značaja”, rekao je Čadež.

Predsednik PKS je precizirao da postoje vrlo konkretni predlozi privrednika iz Srbije, a od posete Kini očekuje da se međudržavnim dogovorima omogući srpskim kompanijama da više izvoze na kinesko tržište.

Delegacija Srbije, koju predvodi premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Narodnoj Republici Kini od 24. do 27. novembra, gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima vodećih kompanija.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *