Predstavnici slobodnih zona Srbije posetili kineske kolege

Delegacija u sastavu Milan Ristić, direktor Uprave za slobodne zone Ministarstva finansija Republike Srbije i dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Regionalne privredne komore Niš, na poziv Ministarstva trgovine NR Kine učestvuju u radu seminara o izgradnji i upravljanju ekonomskim i slobodnim trgovačkim zonama zemalja u razvoju koji je podržan od Kancelarije ekonomskog i trgovinskog savetnika Narodne Republike Kine u Republici Srbiji.

dragan_kostic_150715_tw1024

IZVOR: eKapija

Seminar je održan u Pekingu i Šangaju i obuhvatio je predavanja, prezentacije i posete na terenu. Sve prezentacije od strane vladinih zvaničnika ili eksperata se odnose na način otvaranja privrede i model ekonomskog razvoja Kine, kineskoj inostranoj ekonomskoj saradnji i “Going Global” strategije za ulaganje kineskih kompanija u inostranstvu, razvoju i iskustvu kineskih specijalnih ekonomskih i razvojnih zona, uslugama u slobodnim zonama i modelima one-stop-servis razvojnih zona, preferencijalnim poreskim politikama ekonomskih razvojnih zona, trenutnom stanju i razvoju kineskih zona i specijalno nadgledanih carinskih područja.

Pored toga, delegaciju je primila zamenica direktora “Pirot Free Trade Zone” Jiao Jian, jedne od najvećih slobodnih zona na svetu koja je predstavila planove razvoja model razvoja slobodnih zona u Kini.

Dr Dragan Kostić je predstavio Slobodnu zonu Pirot i tom prilikom je dogovorena saradnja na razvoju odnosa između obe zone.


IZVOR: eKapija

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *