Počinje “Sarajevo biznis forum”

Sedma međunarodna investiciona konferencija “Sarajevo biznis forum”, na kojoj će učestvovati uticajni biznis i politički lideri iz regiona i sveta, biće otvoren danas u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Veća ministara Bosne i Hercegovine.

IZVOR: slobodnaevropa.org

IZVOR: slobodnaevropa.org

Učesnici i panelisti razmeniće iskustva i perspektive o šest tema u okviru regiona: poljoprivreda, energija, infrastruktura i građevinarstvo, turizam i edukacija, kao i perspektive saradnje sa Kinom i Dubaijem.

Na ovogodišnjem “Sarajevo biznis forumu” učestvovaće 150 članova delegacije iz Kine, 25 članova delegacije iz Indije, kao i delegacije iz Malezije, Sudijske Arabije, Katara, Kuvajta i Turske.

Sve je spremno za održavanje dvodnevnog foruma, koji je ove godine obogaćen saradnjom sa “Biznis forumom Kina plus 16 zemalja srednje i Jugoistočne Evrope”, ističu iz BBI banke.

“Sarajevo biznis forum” predstavlja platformu za regionalnu saradnju i zajedničko predstavljanje potencijala regije Jugoistočne Evrope uticajnim biznis i političkim liderima iz celog sveta.


IZVOR: slobodnaevropa.org

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *