Otvorena pristupna saobraćajnica za Pupinov most

Na svečanosti prilikom otvaranja pristupne saobraćajnice za Pupinov most, premijer Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio ambasadoru NR Kine u Beogradu Li Mančangu na ogromnoj energiji, velikom trudu i radu.
Ambasador Li je istakao da ovaj projekat predstavlja dokaz uzajamne korisne saradnje dve zemlje, dodajući da je to tek početak, jer će biti još mnogo zajedničkih projekata.

IZVOR: Tanjug

IZVOR: Tanjug

On je posebnu zahvalnost iskazao Vladi Srbije na ukazanom poverenju kineskoj kompaniji i na tome što je upravo kineskoj kompaniji poverila ostvarenje ovog velikog projekta.

“Kineska kompanija koja je prisutna ovde učiniće sve da održi reč i završi na vreme posao uz visok kvalitet”, naglasio je Li.

IZVOR: Tanjug

IZVOR: Tanjug

 

Otvaranjem pristupne saobraćajnice završen je ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim putevima u dužini od 21 kilometar.

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će, sa po tri saobraćajne trake, povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče. Severna tangenta počinje saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca – od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru prošle godine.

Glavni izvođač radova na tom projektu je bila kineska kompanija CRBC, a podizvođač domaća firma MBA Ratko Mitrović – niskogradnja koja je bila angažovana na izgradnji pristupne saobraćajnice.


IZVOR: Tanjug  PRIPREMILA: Ana Cvetković

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *