O NAMA

“SRBIJA i KINA” je najuticajniji domaći medij koji prati saradnju Srbije i Kine. Reputaciju jedinstvenog i najuticajnijeg medija stekao je raznovrsnim sadržajima, baveći se dnevno-političkim temama, ali i strateškim pitanjima značajnim za ekonomski razvoj, kao i društvenu i kulturnu saradnju dve zemlje. Prema ocenama verne i sve brojnije čitalačke publike, vrednosti koje prate ime “SRBIJA I KINA” i koje su uticale na poverenje kod čitalaca su pouzdanost, kvalitet, objektivnost i kritičnost u izveštavanju i analizama.

Medij je u privatnom vlasništvu nekoliko akcionara i nije povezan sa bilo kojim poslovnim ni političkim konglomeratom u Srbiji a u svom uređivačkom pristupu jasno razlikuje plaćene reklame i PR tekstove od sopstvene produkcije.

Zahvaljujući ovakvoj uređivačkoj politici, brojni relevantni autori i stručnjaci, nezavisni ekonomisti, politikolozi, antropolozi, etnolozi, arheolozi, istoričari kao i mnoštvo vladinih i nevladinih organizacija izrazili su želju za saradnjom.

Sajt srbijaikina.rs je simbolično pokrenut 7. maja 2015. godine na godišnjicu bombardovanja ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu.


GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK:

Marko Jovanović
urednik@srbijaikina.rs

ZAMENICA UREDNIKA:

Danijela Čupić
danijela@srbijaikina.rs

NOVINARI:

Ana Cvetković, Aleksandra Popović
redakcija@srbijaikina.rs

STRUČNI SARADNICI:

Boris Simić, Kristijan Obšust, Nikola Jokanović, Miloš Pavićević