Nikolić u Kini sa čelnicima dve kineske kompanije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Kini sa predsedavajućim kompanije SINOMACH (China National Machinery Industry) Ženom Hongbinom i predsednikom kompanije CMEC Džangom Čunom, sa kojom je potpisan memorandum o izgradnji pogona za proizvodnju mesa u Kragujevcu.

nikolic u kini

Foto: Tanjug

Srbija i Kina imaju izuzetno dobre bilateralne odnose koji mogu biti značajno produbljeni unapređenjem ekonomske saradnje, rekao je Nikolić, saopšteno je iz kabineta predsednika.

“Do sada je Kina u Srbiji ulagala u infrastrukturne projekte, ja sam insistirao da ulaže u proizvodnju. Razloga za to je više, pored unapređenja ekonomske saradnje, ulaganje u proizvodnju je povod da naši kineski prijatelji zauvek ostanu, što ne bi bio slučaj kod ulaganja u infrastrukturu“, naglasio je predsednik Nikolić.

On je dodao da potpisivanje memoranduma o razumevanju između kompanije CMEC i grada Kragujevca veliki korak u napređenju privredne saradnje dve zemlje.

Predsedavajući SINOMACH grupe Žen Hongbin zahvalio je predsedniku Srbije na podršci i rekao da su kineska i srpska strana efikasno i brzo realizovale sve dogovore.

“Kina veoma uspešno realizuje sve projekte u Srbiji od kojih je najveći onaj u Termoelektranu Kostolac i mi smo veoma zadovoljni rezultatima,“ naglasio je Žen.

On je podvukao značaj prisustva predsednika Srbije paradi povodom pobede nad fašizmom i istakao da je to znak pravog i iskrenog prijateljstva.

“Mi smo imali iste ciljeve i tokom Drugog svetskog rata, imamo iste ciljeve i sada i tom prijateljstvu kroz ekonomsku saradnju možemo da damo novu dimenziju na dobrobit dva naroda“, istakao je Žen.

Nakon sastanka sa predstavnicima kompanije SINOMACH i CMEC, predsednik Nikolić prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o razumevanju između kompanije CMEC i grada Kragujevca koji su potpisali predsednik CMEC-a Džang Čun i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Memorandum o investiranju odnosi se na projekat izgradnje pogona za proizvodnju mesa u Kragujevcu.

_____________________________________________________________________________________

IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *