Mihajlović: Tokom posete Si Đinpinga potpisujemo 20 sporazuma

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbija prilikom predstojeće posete kineskog predsednika Kine Si Đinpinga Beogradu potpisati oko 20 sporazuma i protokola sa tom zemljom.

(151231) -- BEIJING, Dec. 31, 2015 (Xinhua) -- Chinese President Xi Jinping watches the military parade during the commemoration activities to mark the 70th anniversary of the victory of the Chinese People's War of Resistance Against Japanese Aggression and the World Anti-Fascist War, in Beijing, capital of China, Sept. 3, 2015. (Xinhua/Lan Hongguang)

IZVOR: Xinhua/Lan Hongguang

Mihajlovićeva je gostujući na TV Pink rekla da je to veoma važna poseta za Srbiju i da će tada, između ostalog, biti potpisana izgradnja deonice Surčin-Obrenovac.

– To je već pri samom kraju. Razgovaraćemo i o nastavku modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, a biće sporazuma oko industrijske zone i u oblasti kulture – rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija će na taj način stvoriti ambijent da uposli domaće kompanije i pokaže da je zemlja bez koje se ne može.

Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Mihajlović je kazala da se to najbolje vidi na primeru Železare.

– Kinezi najviše ulažu u infrastrukturu, vrlo retko ulaze u kompanije. Mi smo jedina zemlja u ovom delu Evrope gde je kineska država odlučila da uloži svoj kapital. To govori da imaju poverenja u našu zemlju i da su spremni da nastave i prošire naše odnose – rekla je ona.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *