Li Mančang: Odnosi Kine i Srbije na visokom nivou

Odnosi Kine i Srbije na visokom su nivou, ekonomska saradnja i saradnja u drugim oblastima iz dana u dan je sve bolja, a takvi dobri i prijateljski odnosi traže kadrove koji razumeju kineski i govore srpski jezik, izjavio je danas ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

IZVOR: Tanjug/S. Radovanović

IZVOR: Tanjug/S. Radovanović

On je, posetivši Univerzitet Džon Nezbit, gde je upriličena izložba fotografija i proslava kineske Nove godine, rekao da je uveren da će sa tog Univerziteta izaći mnogo kadrova i studenata koji će govoriti kineski jezik.

Li Mančang je naglasio da mu je veoma drago što ima dosta kineskih studenata koji studiraju srpski i rekao da je i sam beogradski đak, jer je 1982. završio Višu ekonomsku školu “kod Vuka, na Bulevaru revolucije”.

Kineski ambasador, obraćajući se prisutnima sve vreme na srpskom, poželeo je svima sreću u kineskoj Novoj godini, godini majmuna, koja dolazi za tačno sedam dana.

Univerzitet “Džon Nezbit” već treću godinu za redom obeležava najznačajniji kineski praznik – Festival proleća. U programu su učestvovali studenti kineskog Univerziteta Hebei za strane studente koji pri Kineskom centru uče srpski jezik, kao i srpski studenti koji uče kineski jezik zajedno sa njihovom profesorkom dr Natašom Kostić. Pored njih, u bogatom programu inspirisanom kineskom kulturom i tradicijom učestvovali su đaci OŠ “Kralj Petar II Karađorđević”, kao i srednje baletske škole “Luj Davičo”. Program je vodila direktorka Kineskog centra Univerziteta “Džon Nezbit” doc. dr Katarina Zakić.


IZVOR: Agencije/Srbija i Kina  PRIPREMILA: Ana Cvetković

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *