Li Mančang: Nema politike koja je savršena

BEOGRAD: Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da Kina poštuje i podržava nastojanja Srbije da postane članica EU, dodajući da će time i Kina u EU dobiti dobrog prijatelja.

“Kao ambasador Kine poštujem i podržavam izbor vaše vlade i naroda da je budućnost Srbije u EU. Kad Srbija postane članica EU, Kina će u Uniji imati najboljeg prijatelja”, rekao je Li u intervjuu agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, negovanjem prijateljskih odnosa i sa Kinom i sa Rusijom srpska vlada vodi “veoma pametnu i mudru spoljnu politiku”.

“Svaka politika ima i dobre i loše strane, nema politike koja je savršena, ali veoma poštujem politiku koju sada vodi vaša vlada”, kazao je kineski ambasador.

Beograd, 24. avgusta 2015. - Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mancang tokom sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vucicem. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

IZVOR: Tanjug/Sava Radovanović (Arhivska fotografija)

Kao glavne teme tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini krajem novembra, Li je naveo jačanje političke ali i ekonomske saradnje, i najavio potpisivanje niza dokumenata.

“Trenutno su odnosi naše dve zemlje na najvišem nivou, ali siguran sam da će biti još bolji i da će ih posle posete premijera obeležiti nova epoha. Osim političkih, sadržajne će biti i teme iz oblasti ekonomske saradnje, a u pripremi je i niz dokumenata koji će biti potpisani tokom posete”, kazao je Li.

U intervjuu Beti, kineski ambasador izrazio je duboko žaljenje i oštru osudu povodom terorističkih napada u Parizu.

“Kineska ambasada takođe je spustila zastave na pola koplja… U ovom teškom trenutku saosećamo s našim prijateljima Francuzima i oštro osuđujemo taj teroristički napad”, rekao je Li Mančang.


IZVOR: Beta

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *