Li Mančang i Ljajić razgovarali o saradnji u oblasti turizma

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom.

Ljajić i Mančang su razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti turizma i mogućnostima za povećanje broja kineskih turista u Srbiji.

IZVOR: Tanjug/Sava Rdaovanović

IZVOR: Tanjug/Sava Rdaovanović

Ljajić je informisao kineskog ambasadora o trendu rasta dolazaka gostiju iz Kine u Srbiju i dodao da bi taj broj u budućnosti trebalo da bude znatno veći, uzimajući u obzir turističke potencijale Srbije kao i sve značajniju orjentaciju kineskih turista ka evropskim destinacijama.

Ljajić je rekao i da će Srbija u narednom periodu pojačati promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u cilju privlačenja što većeg broja turista iz te zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija.

Mančang je najavio da će tokom Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, Srbiju posetiti grupa turističkih novinara iz Kine, koji će pored izveštavanja sa sajma, obići i najznačajnije turističke destinacije u Srbiji.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *