Li Kećiang se sastao sa Džonom Kerijem

Kineski premijer Li Kećiang juče se sastao sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem u Pekingu.

Li Kećiang je rekao da se zajednički interesi Kine i SAD neprestano povećavaju i da je obim saradnje dveju zemalja proširen. On je takođe najavio da će kineski predsednik Sji Đinping u septembru posetiti SAD. Kina želi da sa američkom stranom, na osnovu međusobnog poštovanja i ravnopravnosti, jača razmenu i koordinaciju u bilateralnim odnosima, važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima i u reagovanju na globalne izazove, podvukao je kineski premijer.

e220c24e.590x371

IZVOR: BETA

Li Kećiang je rekao da će stepen otvaranja Kine postati sve veći i veći. Kineska strana želi da ubrzava pregovore sporazuma o bilateralnim investicijama, a da dve strane u ovom trenutku treba da unapređuju pregovore o negativnoj listi Sporazuma o bilateralnim investicijama, kako bi se ekonomski odnosi dveju zemalja podigli na viši nivo, naglasio je Li Kećiang.

Keri je izjavio da dve zemlje treba da koriste razne mehanizme, kao što je strateški i ekonomski dijalog, i da jačaju koordinaciju u ubrzavanju pregovora povodom sporazuma o bilateralnim investicijama. Pored toga, treba da jačaju saradnju u zajedničkoj borbi protiv klimatskih promena, rekao je on.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Vang Tingting)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *