Li Kećiang čestitao pokretanje modernizacije pruge Beograd-Budimpešta

Kineski premijer Li Kećijang je u sredu čestitao zvanično pokretanje modernizacije i izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

li kecijang

IZVOR: chinanews.com (Arhivska fotografija)

Li Kećijang je u pismu rekao da pokretanje projekta modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta predstavlja važan korak u saradnji Kine, Mađarske i Srbije, a takođe pokazuje da se pragmatična saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope ulazi u novo poglavlje.

Li je naglasio da kineska strana želi da sa odgovarajućim stranama unapredi izgradnju te pruge i da će težiti da projekat bude završen u predviđenom roku. On je dodao da realizacija tog projekta doprinosi ne samo poboljšanju infrastrukture i međusobnom povezivanju zemalja u regionu, nego i unapređenju integracija Evrope.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u govoru održanom na svečanoj promociji projekta modernizacije i izgradnje pruge Beograd–Budimpešta zahvalio radnim timovima obe strane na trudu oko projekta. Vučić je naglasio da pokretanje projekta predstavlja povećanje nivoa strateških partnerskih odnosa Kine i Srbije i da će biti od velikog značaja za unapređenje saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Vang Tingting)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *