Kinezi zainteresovani za PKB i druge kombinate

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je kineska Hen Čang Grupa zainteresovana za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i drugih kombinata.
“Kineska Hen Čang Grupa zainteresovana je za privatizaciju poljoprivrednih kombinata u Srbiji, a pre svega za Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB)”, kazala je Bogosavljević Bošković, prema saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Ministarka je nakon sastanka sa predstavnicima te kompanije i Kineske razvojne banke rekla da su investitori iz te zemlje zainteresovani za PIK Bečej i PIK Zemun, kao i za uzimanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, ali i za grinfild investicije.

“Naš sektor poljoprivrede traži velike investicije kako bi bio što konkurentniji na međunarodnom tržištu”, dodala je ona.

Predstavnik Kineske razvojne banke u Srbiji Vang Jašeng kazao je da je ta finansijska institucija veoma zainteresovana za ulaganje u poljoprivredno zemljište i infrastrukturu u Srbiji i dodao će ta banka obezbediti sredstva za srednje i velike projekte u cilju uspostavljanja bolje saradnje dve zemlje i ostvarivanje zajedničkih interesa.

On je rekao da će kineskim investitorima ukazati na prednosti ulaganja u Srbiju.

Predsednik Hen Čang Grupe Vei Jušan istakao je da je ta kompanija veoma zainteresovana za ulaganja u poljoprivrednu i organsku proizvodnju u Srbiji i da smatraju da Srbija ima velike potencijale u agrobiznisu.


IZVOR: Beta

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *