Kinesko-danska kompanija otvorila fabriku za proizvodnju memorijske pene u Rumi

U Rumi je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije “EverRest production”, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, ministra privrede Željka Sertića, kao i ambasadora Kine i Danske.

Foto TwitterAleksandar Vučić

FOTO: Twitter/Aleksandar Vučić

Fabrika će zaposliti u prvoj fazi 300 radnika, a reč je o investiciji vrednoj 15 miliona evra i izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 m2.

Projekat je u četiri faze, a podrazumeva ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.

Predsednik kineske kompanije “Healthcare” Zangen Ni i vlasnik danske kompanije “Everrest” Kristian Frismodt, kao i direktor “Healtcare Europe” Aleksandar Andersen Podravac istakli su da je Srbija izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja, a novi proizvodni pogon u Rumi će snabdevati evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok, Severnu Ameriku.

Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke je ekološki bezbedna, a fabrilka će se snabdevati sirovinama sa domaćeg trzišta, najavili su predstavnici kompanija.

Kompanija “EverRest production” osnovana je 2012. u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije “Everrest” i kineske kompanije “Healthcare Co.Ltd”, koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, te je ova investicija od neprocenjivog značaja za jačanje srpske ekonomije.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Rumska petlja.

Predstavništvo “Healthcare Co.Ltd” se nalazi u Rugaou, u kineskoj provinciji Jiangsu.

“Healthcare Co. Ltd” najvećim delom proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, ali i CNC mašine za sečenje poliuretana. Tokom poslednjih nekoliko godina “Healthcare Co. Ltd” je ojačao svoj položaj u Kini uz pomoć brenda MLILY.

Poslednjih godina “Healthcare” je udvostručio svoju veličinu i trenutno ima više hiljada zaposlenih u Kini u sferi svojih različitih poslovanja.

Predstavništvo “Everrest Aps” se nalazi u Arhusu u Danskoj.

“Everrest” proizvodi i prodaje jastuke i dušeke za vel
ike maloprodajne objekte u Evropi. “Everrest” je najveći prodajni zastupnik “Healthcare Co” u Evropi i prodaje u oko 17 država u Evropi, što čini 30 odsto ukupnog proizvodnog obima kompanije “Healthcare”.

Pored Evrope, kompanija posluje i na američkom tržištu, kroz poslovnicu u Kaliforniji.


 

IZVOR: TANJUG

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *