Kineski nacionalni plesni teatar gostuje u Beogradu

BEOGRAD: Kineski nacionalni plesni teatar gostovaće u Beogradu 15. novembra sa predstavom “Konfučijevo putovanje kroz svet”, najavili su danas ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.
672995_kineski-nacionalni-plesni-teatar-foto-promo-1_f
Tasovac je na konferenciji za novinare rekao da će novembar biti mesec u kojem će se i na polju kulture pokazati nova dinamika u odnosima Srbije i Kine.

Sa velikim nestrpljenjem očekujem ovu predstavu u Sava centru, naglasio je Tasovac i ocenio da je saradnja u kulturi najprirodniji način za preplitanje civilizacija.

On je najavio da će u Sofiji u novembru biti održan i drugi ministarski forum kulturne saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Tasovac očekuje da Srbija na tom skupu bude određena za domaćina samita naredne godine o kreativnim industrijama, u okviru saradnje ovog dela Evrope sa Kinom.

Mislim da će to biti jedan od izuzetno važnih događaja i za Srbiju i za druge zemlje u okviru saradnje 16 plus jedan, ocenio je Tasovac.

Kineski ambasador Li Mančang je rekao da, posle gostovanja Kineskog nacionalnog plesnog teatra, očekuje dalje jačanje saradnje i još veću razmenu umetnika između dve zemlje.

Kina ima svoju istoriju i kulturu u trajanju od pet hiljada godina, podsetio je Li Mančang i ocenio i kineska i srpska kultura pripadaju, ne samo tim narodima, nego i čitavom čovečanstvu.

On je istakao da kineski umetnici imaju obavezu da u Srbiji predstave kinesku kulturu.

Direktorka Nacionalne fondacije za igru Aja Jung je rekla da će Kineski nacionalni plesni teatar u Beogradu izvesti koreodramu “Konfučijevo putovanje kroz svet”, inspirisanu životom tog kineskog mislioca koji je ostavio traga i u svetskoj filozofiji.

Cena karata je od 800 do 1.200 dinara


IZVOR: FoNet

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *