Kineski privrednici zainteresovani za hotel Zelenkada na Zlatiboru

Delegacija 33 privrednika iz Kine završila je posetu Zlatiborskom okrugu, a sudeći po prvim razgovorima zainteresovani su za hotel Zelenkda.

Delegacija na čelu sa predsednicom Grupacije Ji Hao Linda Vang posetu je završila obilaskom ski centra na Torniku.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio da je poseta bila veoma uspešna i da je moguća saradnja sa Kinom u oblasti poljoprivrede i turizma.

57213_08zelenkada_f

Hotel Zelenkada na Zlatiboru

“Kineskim privrednicima prestavili smo naše potencijale. U obavezi smo da im pošaljemo prevedenu dokumentaciju kako bi se upoznali sa studijama opravdanosti i isplativosti investicija koje planiramo da realizujemo na Zlatiboru””, kaže Stamatović.

Predsednik čajetinske opštine ističe da je poseta kineskih privrednika bila u cilju upoznavanja sa potencijalima ove opštine i da će se mogućnost saradnje proveriti na manjim projektima.

“Krenućemo od manjih projekata kako bi oni stekli poverenje u nas kao partnere za dalju saradnju. Sudeći po prvim razgovorima trenutno su zainteresovani za hotel Zelenkadu, koji je ponuđen na prodaju od 2013. godine””, ističe Stamatović.

Stamatović naglašava da bi saradnja sa Kinezima doprinela prosperitetu ne samo opštine Čajetina, već celog Zlatiborskog okruga i potvrdio da će do narednog susreta sa kineskim investitorima sigurno dođi.


IZVOR: TANJUG

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *