Kineske platne kartice aktivirane na Krimu

Bajkal banka je već počela da izdaje kineske platne kartice na Krimu, a obim korisničkih usluga Junion peja aktivno raste.

Logos of Chinese bank card operator UnionPay are seen on bank cards in Beijing in this December 5, 2013 file photo illustration. UnionPay, which may soon have to defend its near monopoly against Visa and MasterCard, faces a much bigger threat from online payment providers such as Alipay, and is upgrading its systems to meet the danger.    To match CHINA-BANKS/CLEARING    REUTERS/Barry Huang (CHINA - Tags: BUSINESS LOGO)

Kineski platni sistem Junion pej (UnionPay) namerava da zameni američke operatere platnih kartica, Visa i Masterkard, koji su morali da napuste Krim zbog sankcija nakon što je poluostrvo ušlo u sastav Rusije, piše Raša tudej.

Bajkal banka je prvi kreditor koji će početi da izdaje platne kartice kineskog Junion peja na Krimu.

“Bajkal banka je već počela da izdaje (kineske) platne kartice na poluostrvu. Obim korisničkih usluga Junion peja aktivno raste i pokriva šest gradova u regionu Krima”, navodi se u saopštenju banke.

Kineski Junion pej posluje u Rusiji od 2013. godine i ne podržava međunarodne ekonomske sankcije zbog kojih su Masterkard i Visa napustili tržište Krima.

“Junion pej je sada prvi veliki međunarodni platni sistem koji će u potpunosti biti operativan na Krimu”, izjavila je direktorka ogranka Bajkal banke na Krimu, Olesija Burdukovskaja.


IZVOR: Tanjug PRIPREMILA: Ana Cvetković

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Add to favorites
 • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *