Kina prikazala vojnu moć svoje avijacije (FOTO)

U okviru zajedničkih manevara mornarice Kine i Rusije koji su započeli 20. i traju do 28. avgusta ove godine u Velikom Petrovom zalivu i u Japanskom moru, izvedena je i vežba borbenih aviona.

5213efb4cff14b2199e5f083d6d47463

Borbeni avion JH-7 kineske avijacije učestvuje u zajedničkom manevru mornarice Kine i Rusije (IZVOR: CRI Online/news.cn)

Kina je tim povodom objavila fotografije na kojima je prikazana vojna moć kineske avijacije. Borbeni avioni su prezentovali različite manevre, a čitava vežba izgledala je impresivno.

657916_kina-avioni11-foto-mod-gov-cn_f

Jedna od formacija kineskih borbenih aviona (IZVOR: xinhuanet.com)

Četiri borbena aviona, dva J-10 i dva JH – 7, kineskog vazduhoplovstva poletela su sa aerodroma na severoistoku Kine i vratila se nakon završetka vežbe. Avion ranog upozoravanja KJ – 200, takođe je učestvovao u vežbi i davao naloge borbenim avionima.

5

Fascinantno mimoilaženje lovaca J-10 (IZVOR: xinhuanet.com)

1

Kineski lovac Čengdu JF-17 proizveden je po uzoru na sovjetski Mig-29 (IZVOR: xinhuanet.com)

Kina je inače poslednjih godina uložila mnogo novca u modernizaciju vojske. Naročito je pažnja usmerena ka proizvodnji borbenih aviona i nosača koji su ukotvljeni u Južnokineskom moru.

3

Lovci J-11 (IZVOR: xinhuanet.com)

Na trgu Tiananmen 3. septembra će se održati vojna parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, odnosno 70. godišnjice pobede kineskog naroda u ratu protiv japanske agresije.

4

Lovci J-11 u savršenom skladu (IZVOR: xinhuanet.com)

Očekuje se da će na predstojećoj vojnoj paradi u Pekingu kineska avijacija privući najveću medijsku pažnju s obzirom da će u sklopu parade biti prikazano oko 200 najnovih aviona, što je rekordan broj od osnivanja Narodne republike Kine.

6

Manevar lovaca J-11 (IZVOR: xinhuanet.com)

Nova generacija borbenih aviona u celosti će pokazati potencijale vazdušne flote NR Kine.

8

Borbeni avion JH-7 Leopard, laki bombarder sa dva motora (IZVOR: CRI Online/news.cn)


IZVOR: Agencije  PRIPREMILA: Ana Cvetković
Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *