Kina oživljava trgovinu sa Rusijom i drugim zemljama

Kina je spremna da pospeši razgovore o multilateralnim sporazumima o slobodnoj trgovini sa Rusijom i oživi trgovinu sa tom zemljom, saopštio je glasnogovornik kineskog Ministarstva trgovine Šen Danjang, dodajući da je Kina lane potpisala sporazume o slobodnoj trgovini sa 22 zemlje i regiona.

Prema njegovim rečima, Kina će nastaviti da unapređuje razgovore na temu slobodne trgovine, kako bi ovim sporazumima pokrila više zemalja duž ekonomskog pojasa koji povezuje Evropu i Aziju.

Šen Danjang je dodao da će Kina pokušati da odredi datum početka primene sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama jugoistočne Azije (ASEAN) i pospešiti sveobuhvatno regionalno partnerstvo sa Singapurom, uključujući sporazum o slobodnoj trgovini.

„Želimo da ubrzamo razgovore o slobodnoj trgovini sa Japanom, Južnom Korejom, Šri Lankom, Maldivima, Pakistanom i zemljama Golfskog zaliva”, rekao je Šen Danjang, dodajući da će ove godine biti završeno više studija u vezi Azijsko-pacifičkog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Šen Danjang je takođe najavio skori početak pregovora Kine i Izraela o zoni slobodne trgovine, kao i sa drugim zemljama koje se nalze na ekonomskom pojasu duž Puta svile i Pomorskog puta svile za XXI vek.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Vang Tingting)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *