Kina očekuje rast privrede od 6,5 do 7,0 odsto

Pritisak na svetsku ekonomiju broj dva će se nastaviti u 2016. godini, ali će Kina moći da ostvari ciljani rast ako generiše dovoljno novih radnih mesta i održi stabilnost cena.

Vodeći kineski ekonomski planer, Su Šaoši, procenio je danas da će druga najveća privreda sveta ove godine porasti između 6,5 i 7,0 procenata.

kina ekonomski rast 2016Su, koji je predsednik Komisije za nacionalni razvoj i reformu, izjavio je na konferenciji za novinare da će se pritisak na svetsku ekonomiju broj dva nastaviti u 2016, ali da će Kina moći da ostvari ciljani rast ako generiše dovoljno novih radnih mesta i održi stabilnost cena, izveštava agencija AP.

Prema njegivim rečima, vlasti na svim nivoima u zemlji će raditi na rešavanju nezaposlenosti i na sprečavanju toga da nezaposlenost ugrozi socijalnu stabilnost. “

Centralna vlada će raditi na tome da obezbedi politike koje bi pomogle u rešavanju problema nezaposlenosti i verujem da su lokalne vlasti u potpunosti sposobne da upravljaju situacijom”, rekao je Su.

Kineska ekonomija je prošle godine porasla 6,9 odsto.


IZVOR: Tanjug  PRIPREMILA: Ana Cvetković

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *