Kina i Rusija usaglašavaju transkontinentalnu saradnju

Kina i Rusija juče su ponovile obećanja o uspostavljanju kineskog privrednog pojasa duž Puta svile i Evroazijskog ekonomskog saveza na čijem je čelu Rusija.

IZVOR: CRI Online

IZVOR: CRI Online

Tokom jučerašnjeg susreta sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji u Vudženu prisustvuje 2. svetskoj internetskoj konferenciji, kineski predsednik Si Đinping je izjavio da se dve ekonomije suočavaju sa presudnim periodom promena i strukturnog regulisanja.

Si Đinping je rekao da dve strane treba da tragaju za novim idejama proširenja saradnje u oblastima trgovine, ulaganja, poljoprivrede, infrastrukture i personalne komunikacije. On je izrazio nadu da će kinesko-ruski odnosi postići dalji napredak sledeće godine i doneti više koristi narodu.

Medvedev je naveo da Rusija ulaže napore u spajanje dve strategije i spremna je za produbljivanje saradnje sa Kinom u oblastima infrastrukture, energetike, finansija, ulaganja i informacione mreže.

Medvedev je rekao da će Rusija jačati komunikaciju i koordinaciju sa Kinom u međunarodnim poslovima, u okviru Šangajske organizacije za saradnju i Azijske banke za infrastrukturu i investicije.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Đi Sju)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *