Izveštajem o ljudskim pravima SAD žele da destabilizuju Kinu

U Izveštaju o ljudskim pravima 2015. godine, koji je nedavno objavio američki Stejt Department, kritikuje se stanje ljudskih prava u Kini. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Lu Kang juče je na preskonferenciji izjavio da SAD pokušavaju da politizacijom ljudskih prava poremete stabilnost u razvoju Kine, ali da im je posao uzaludan.

portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova lu kang kina

IZVOR: chinanews.com

Lu Kang je rekao da kineska vlada poklanja veliku pažnju zaštiti i napretku ljudskih prava.

„Stanje ljudskih prava u Kini vrlo je napredovalo nakon reforme i otvaranja Kine prema svetu. To je nesporno”, istakao je glasnogovornik.

Lu je rekao da se američka strana pod izgovorom o zaštiti ljudskih prava često mešala u unutrašnje poslove drugih zemalja. „Ovaj izveštaj ignorira dostignuće u kineskim poslovima ljudskih prava. Pokušaj politizacije ljudskih prava, remećenje stabilnosti i razvoja Kine je uzaludan”, naglasio je Lu „Možemo na osnovu jednakosti i međusobnog poštovanja iskreno da komuniciramo o pitanju ljudskih prava i zajedno napredujemo. Međutim, nijedna zemlja ne može da se meša u unutrašnje poslove drugih zemalja pod izgovorom ljudskih prava” zaključio je Lu.


IZVOR: CRI Online (Pripremila: Đi Sju)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *