Glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta gostuju u Pekingu

Beograd: Na zvanični poziv Pekinškog narodnog pozorišta, glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta otputovali su danas u Peking, gde će gostovati na tamošnjem Internacionalnom festivalu pozorišta.

oly2Tamara Vučković Manojlović, direktorka JDP-a, istakla je da je ova poseta rezultat saradnje za koju su se kineske kolege odlučile pre dva meseca, tokom posete beogradskim institucijama kulture. – Na predstojećem festivalu, koji se u Pekingu održava od 10 do 18. avgusta odigraćemo tri predstave Molijerovog „Uobraženog bolesnika” u režiji Jagoša Markovića.

Veoma smo zadovoljni jer se saradnja sa Kinom na kulturnom nivou proširuje, o čemu dovoljno govori i podatak da smo pozvani da gostujemo i 2016. godine, sa još dve predstave. Svi smo veoma uzbuđeni, jer nas tamo očekuje da prezentujemo kako JDP tako i Grad Beograd, koji je naš osnivač.

Ovo je inače i prvo zvanično gostovanje nekog srpskog pozorišta u Kini i zato osećamo posebnu odgovornost da, kao pozorište sa dugom tradicijom, opravdamo očekivanja publike glavnog grada Kine – istakla je Tamara Vučković Manojlović, direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta.


IZVOR: Danas

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *