Duga tradicija saradnje Beograda i Pekinga

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom.

Sastanak je bio posvećen pripremi prve posete gradonačelnika Beograda Kini, koja će biti realizovana u oktobru, a povodom obeležavanja 35 godina od potpisivanja Sporazuma o saradnji i prijateljstvu Beograda i Pekinga.

ambasador11082015

Ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang i gradonačelnik Beograda Siniša Mali (IZVOR: Studio B)

Gradonačelnik je svom sagovorniku naglasio posebne veze koje postoje između glavnih gradova Srbije i Kine i izrazio zadovoljstvo što će krajem oktobra, na poziv gradonačelnika Pekinga Vang Anšuna, posetiti kinesku prestonicu.

– Beograd i Peking imaju potpisan Sporazum o saradnji iz 1980. godine, a pre pet godina prigodnim kulturnim programom u Beogradu je obeležena trideseta godišnjica potpisivanja. Ove godine navršava se 35 godina saradnje i ova značajna godišnjica će biti prilika da u Pekingu razmotrimo oblike budućeg partnerstva dva grada, kao i projekte od zajedničkog interesa. Naša namera je da saradnju podignemo na viši nivo, onaj koji odgovara dostignutom nivou saradnje između naše dve zemlje – rekao je gradonačelnik.

Ambasador Kine je gradonačelnika informisao o koracima u procesu pripreme ceremonijalnog dela obeležavanja u Pekingu i uručio mu poziv za učešće na drugom Forumu mladih političkih lidera Centralne i Istočne Evrope u svojstvu glavnog gosta.


IZVOR: Studio B

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *