Donacija Kine za 10 bolnica u Srbiji

Kina je danas poklonila 33 monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi za 10 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a nova oprema vredna je 11 miliona dinara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Kine Li Mančang danas su se sastali sa predstavnicima zdravstvenih ustanova koje će dobiti nove monitore.

kina donacija bolnice srbija

Zvaničnici su zaključili da je reč o nastavku prijateljstva i tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje.

Ministar Lončar je podsetio da Kina već godina donacijama pomaže unapređenje zdravstvenog sistema Srbije i zahvalio na podršci i svesrdnoj pomoći.

“Srbija posvećuje veliku pažnju uvođenju visokih standarda u oblasti zdravstva i ostvarenju bezbednijeg i efikasnijeg sistema zdravstvene zaštite. Donacije Kine u značajnoj meri doprinele su ostvarenju tih ciljeva”, rekao je Lončar.

Li je rekao da je donacija izraz ljubavi prema Srbiji i njenom narodu i najavio da će se sa sličnim aktivnostima nastaviti.

Monitori će biti raspoređeni u kliničkim centrima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Oprema će stići i u Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović u Beogradu, Opštu bolnicu u Smederevu, bolnica u Čačku, zdravstveni centar u Užicu, i bolnica u Boru.


IZVOR: Beta

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *