Do kraja juna Železara u rukama Hestila

Kineska kompanija “Hestil” potvrdila je da će Železaru u Smederevu kompletno preuzeti do kraja juna, javio je danas RTS.

zelezara-smederevo-8_660x330Kineska kompanija već priprema dolazak, a nekoliko delegacija Železare sa predstavnicima radnika ići će i u Kinu, od kojih prva grupa putuje posle uskršnjih praznika.

Predsednik “Hestila” Ju Jong rekao je za RTS da se nada da će do kraja 2017. biti postignut maksimalni proizvodni kapacitet, što iznosi oko dva miliona tone čelika.

Prema njegovim rečima, pored nove tehnologije i opreme, u Železaru će doći i nov model poslovanja i proizvodnje, a kineski stručnjaci su se već upoznali sa problemima sa kojima se Železara suočava.

“Naš ključni zadatak jeste da tehnički unapredimo proces rada i uspostavimo nov način proizvodnje, kako bi Železara držala korak sa industitrijom čelika u Evropi”, rekao je Ju Jong.

Kako je planirano, od kraja juna će kompletan kineski tim ući Železaru i raditi na strateškim planovima, dok bi proizvodnja trebalo da počne od 2017. godine.

Ju Jong je dodao i da je “Hestil” uvideo potencijal Železare u Smederevu, iako je industrija čelika u krizi.

“Mi želimo da pretvorimo krizu u šanse za svakog ko želi da radi i ulaže. Kroz kupovinu Železare donekle smo rešili dugoročni problem koji je u jednom trenutku bio nerešiv za vašu čeličanu”, rekao je Ju Jong.


IZVOR: Beta

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *