Direktor Železare Smederevo razgovarao sa Li Mančangom

Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika, kompanije Hestil, saopštila je Železara Smederevo.

IZVOR: zelsd.rs

IZVOR: zelsd.rs

Kamaraš je podsetio da je ceremonija potpisivanja ugovora bila značajan događaj za Železaru, ali da pravi posao tek predstoji. On je istakao da saradnja sa predstavnicima Hestila već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini.

„Strateški posmatrano uz finansijska ulaganja Hestila i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za Hestil. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja”, rekao je on. Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga Visoka peć je juče krenula sa radom. Sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi. Na kraju, mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život” rekao je Kamaraš.

Ambasador je istakao da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima. On je zahvalio Kamarašu što je učestvovao u pregovorima oko ove privatizacije: „Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati”, rekao je on.

Ovom prilikom Li Mančang je obišao postrojenja Visoka peć i Čeličana kako bi se bliže upoznao sa procesom proizvodnje čelika u Smederevu, navodi se u saopštenju.


IZVOR: Politika/Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *