Delegacija kineskog ministarstva u poseti NSZ

Delegacija Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Kine posetila je Nacionalnu službu za zapošljavanje (NSZ) i upoznala se sa radom te institucije i uslugama koje pruža građanima, kao i o saradnji na polju zapošljavanja.

Osim Delegacije iz Kine, Filijalu NSZ za grad Beograd posetili su tom prilikom i predstavnici Ambasade Kine u Beogradu, kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

dzziming_nszbg_0207

Zamenik kineskog ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Jang Džiming (IZVOR: Tanjug/Ivan Okanović)

Tokom posete, direktorka Filijale za grad Beograd Ljubica Đorđević upoznala ih je sa radom službi u okviru NSZ i uslugama koje predstavnici službe pružaju građanima.

Zamenik direktora Dragan Sikimić ukazao je da Kina i Srbija imaju višedecenijsku saradnju i da se nada da će i nadležne službe u toj oblasti ostvariti jos bolju saradnju.

“Nadamo se da ćemo kroz prezentacije, sastanak i razgovore produbiti dosadašnju dobru saradnju koju imamo. Ne samo da ćemo predstaviti situaciju u ovoj oblasti, već ćemo prezentovati mogućnosti kako bi došli do novih investicija”, rekao je Sikimić.

Zamenik kineskog ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Jang Džiming ukazao je da je cilj današnje posete Srbiji da se potpiše sporazum i pismo o namerama i počnu pregovori o saradnji na polju zapošljavanja.

“Pismo o namerama je potpisano, a danas počinje novo poglavlje u saradnji Srbije i Kine. Tokom posete NSZ imali smo priliku da se bolje uputimo i saznamo kako ovde funkcionišu stvari kada je u pitanju ta oblast, a posebno je važno što se građanima pruža prilika da idu na obuku, dobiju novčanu nadonadu nakon prestanka radnog odnosa”, rekao je on.

Kina je velika zemlja puna radnika, isto tako se ekonomski vrlo brzo razvija, a vodi se računa o radnicima i da se poboljša njihov standard, dodao je.

Kako je kazao Džiming, posebno se pažnja usmerava na to da studenti po završetku fakulteta nađu zaposlenje, zatim na unapređenju veština, rasmeni iskustava, različitih inicjativa….

Džiming je ranije danas sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom potpisao pismo o namerama za saradnju u oblasti socijalne sigurnosti.

Džiming je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa Srbijom u toj važnoj oblasti socijalne sigurnosti i najavio da se ti poslovi sada ubrzavaju.

“U kratkom vremenu smo postigli značajan napredak i motivisani smo za dalju saradnju, posebno kada se ima u vidu dobra politička, ekonomska i trgovinska saradnje dve zemlje”, rekao je Džiming.


 

IZVOR: Tanjug

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *