Delegacija Kine u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas delegaciju Narodne Republike Kine na čelu sa vicepremijerom Džangom Gaolijem u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

NS

Osim vicepremijera Gaolija u delegaciji NR Kine, između ostalih, bili su i kineski ambasador u Srbiji Li Mančang i zamenik guvernera Kineske centralne banke Ji Gang.

Članovi kineske delegacije su u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom Vučevićem naglasili intenziviranje saradnje u više oblasti, poput privrede i razvoja infrastrukture.

Sagovornici su se osvrnuli i na prijateljske veze koje Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čangčungom već dugi niz godina i razmatrali mogućnosti saradnje gradova Kine i onoga što, kroz investicione potencijale, nudi Novi Sad.

Delegacija NR Kine je doputovala u trodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa najvišim zvanicnicima naše zemlje razgovarati o razvoju ukupnih odnosa i obnovi infrastrukturnih objekata u Srbiji, a u okviru posete Novom Sadu obišli su kulturno-istorijske znamenitosti Novog Sada, među kojima su posetili muzeje i galerije u organizovanoj poseti Petrovaradinskoj tvrđavi.


 

IZVOR: TANJUG

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *