Ambasador Li Mančang razgovarao sa Vučićem

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće krajem novembra u Kini gde će učestvovati na Četvrtom samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i tom prilikom razgovaraće i sa najvišim kineskim zvaničnicima.

thumb-502-228

Kako je danas saopšteno iz Vlade Srbije, o predstojećem samitu koji će se održati 24. i 25. novembra u gradu Sudžou i bilateralnoj poseti Kini, Vučić je danas u podne razgovarao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom.

Srpski premijer i kineski ambasador konstatovali su da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju i da ekonomska saradnja napreduje, kao i da se realizuju dogovori postignuti tokom prošlogodišnje posete premijera Lija Srbiji.

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine. Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije, navodi se u saopštenju.

Vučić će ranije jutros sastao i sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem u 9 sati, sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom u 11 sati.

Svi sastanci bili su održani u zgradi Vlade Srbije, Nemanjina 11, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.


IZVOR: Beta PRIPREMILA: Ana Cvetković

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *