Ambasador Kine posetio Sportski centar FSS

STARA PAZOVA: Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang razgovorao je sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislavom Karadžićem o mogućnosti saradnje dve zemlje u oblasti sporta, a naročito fudbala.

On je prilikom posete Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi istakao veliko prijateljstvo koje postoji između Kine i Srbije.

Beograd, 24. avgusta 2015. - Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mancang tokom sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vucicem. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

IZVOR: Tanjug/Sava Radovanović

– Razlog za moju posetu ovom centru je da se upoznam sa njegovim mogućnostima i da stvorimo uslove da mladi reprezentativci Kine dođu ovde i dobiju fudbalske lekcije od stručnjaka iz Srbije, jer kada je fudbal u pitanju, Srbija je supersila u odnosu na Kinu. Ekonomska saradnja je važna ali je ova sportska mnogo interesantnija – rekao je Mancang, navodi se na sajtu nacionalnog saveza.

On je obećao da će razgovarati sa kineskim privrednicima koji posluju u ovoj zemlji kako bi ih privoleo da ulažu u srpski fudbal.

Karadžić je potvrdio da je FSS zainteresovan da primi mlade kineske fudbalere na duži rok i pomogne im uz stručni rad domaćih trenera.

– Prijateljstvo naših zemalja pokušavamo da unapredimo i u oblasti fudbala. Ta saradnja ima šansu da se produbljuje i proširuje. Sa kineskim kompanijama ćemo razgovarati o mogućnosti da sponzorišu FŠ i nadam se da ćemo naći zajednički interes – rekao je Karadžić.

Jedna od kineskih kompanija, koja bi mogla da bude uključena u ovu saradnju, je proizvođač mobilnih telefona Huavej, otkrio je Karadžić.


IZVOR: Tanjug

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *